2024. március 04. - Kázmér
EUR : 393.75
USD : 364.04
Időjárás ikon16°

Kamu Geri védelmébe vette Tordai Csabát és Perjés Gábort

Megalapozatlannak nevezte Tordai Csabával és Perjés Gáborral szemben a bűncselekmény gyanúját újságírói kérdésekre válaszolva a főpolgármester kedden a Városháza parkban tartott rendezvényt követően.

Karácsony Gergelyt azzal kapcsolatban kérdezték a sajtó munkatársai, hogy a 99 Mozgalom gyanús adománygyűjtésével összefüggésben vizsgálatot folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és ennek kapcsán a gyanú szerint a mozgalom számlájára az ismeretlen eredetű több mint félmilliárd forintot befizető Perjés Gábornál és a főpolgármester jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál tartott házkutatás során különböző iratokat foglaltak le az adónyomozók.

Karácsony Gergely úgy nyilatkozott,

nem ismeri a nyomozás részleteit, a házkutatásokat pedig politikai jellegű eljárásnak nevezte.

Szerinte "ez az ügy a magyar jogállamiság látlelete", és biztos abban, hogy a nyomozás végül cáfolni fogja a sajtóban korábban megjelent híreket.

Kijelentette: fel sem merült benne, hogy jogi főtanácsadóját felmentse a munkavégzés alól, egyúttal Tordai Csabát az egyik legkiválóbb kollégájának nevezte.
Úgy fogalmazott, hogy Tordai Csabánál és Perjés Gábornál olyan ügyben tartottak házkutatást, amely bűncselekményt egyszerűen nem lehetett elkövetni, velük szemben a gyanú megalapozatlan.

Karácsony Gergely szerint a 99 Mozgalom a jogszabályoknak megfelelően tartott anonim adománygyűjtést.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató