2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Baerbock felszólította Orbán Viktort, hogy ne vétózza meg Ukrajna felvételét

Annalena Baerbock már nagyon szeretné elküldeni az 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást Ukrajnának.

Annalena Baerbock német külügyminiszter kedden felszólította Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy felejtse el a vétót az Ukrajnával folytatott uniós bővítési tárgyalások megkezdésével és a Kijevnek szánt új pénzeszközök jóváhagyásával kapcsolatban – tudósít a Politico.

Baerbock a szerb elnököt is „megdorgálta”.

A német külügyminiszter azt is kifogásolta Aleksandar Vučić szerb elnökkel kapcsolatban, hogy szerinte Oroszországhoz simul, és „hátrányos helyzetbe hozza politikai ellenzékét a közelgő választások előtt”.

Baerbock kritikusan reagált Orbán Viktornak az Európai Tanács elnökéhez írt leveléhez is. Mint ismert, a magyar államfő levélben fordult Charles Michelhez, az Európai Tanács elnökéhez, amelyben arra szólította fel, hogy vegye le az Ukrajnával folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szóló megbeszéléseket az uniós vezetők jövő heti csúcstalálkozójának napirendjéről.

"Jelenleg nincs időnk a játszmákra”

– mondta Baerbock Ljubljanában.

„Ha olyan helyzetben vagyunk, amikor az európai béke támadás alatt áll, akkor minden nap és minden órában mindent meg kell tennünk, hogy a lehető legjobban megvédjük népünket, és még inkább Ukrajna népét” – jelentette ki a német külügyminiszter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató