2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

Varga Mihály helyett Nagy Márton fogja vezetni a gazdasági kabinetet

A Gazdasági Kabinetet december 7-től Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett – derül ki a kormány kedden késő este megjelent határozatából.

A gazdasági kabinetet Varga Mihály pénzügyminiszer helyett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni, Varga Mihály már tagja sem lesz a testületnek. Bekerült viszont Orbán Balázs politikai igazgató, Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Csák János kulturális miniszter.

Varga a fegyelmezett költségvetési politikáért fog felelni a költségvetés munkacsoport élén, amelynek tagja lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Orbán Balázs is. Erről a Pénzügyminisztérium adott ki éjfél előtt nem sokkal egy közleményt.

A munkacsoport feladata a költségvetés egyensúlyának szigorú védelme lesz, amelynek keretében vizsgálja a Kabinetek döntéseit, és költségvetési vétóval is élhet azokkal szemben.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató