2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Az ukrán határ blokádja gondot okozott a katonai szállítmányok frontvonalra juttatásában - The New York Times

A lengyel határblokád problémákhoz vezetett a frontvonal katonai ellátásának szállításában.



A New York Times beszámolója:

Alexander, egy keleten harcoló katona elmondta, hogy egysége még mindig két éjjellátó készülék szállítására vár, amelyek a határon rekedtek. Az eszközök létfontosságúak a harcálláspontokhoz való biztonságos eljutáshoz.

"Ahhoz, hogy egy teljes körű invázió során elzárják az ország határait, teljesen el kell szakadniuk a valóságtól, és ezzel a kezüket mossák azoknak az embereknek a vérében, akik a segítségre várnak" - mondta.

A blokád miatt Ukrajna 2023-ra tervezett GDP-növekedése 1 százalékkal csökkenhet - mondta Julija Klimenko, a parlament közlekedési és infrastrukturális bizottságának vezetője.

"A vállalkozások nem kapnak elegendő alkatrészt, az ellátási láncok megszakadnak. Ez a haditechnikai eszközökre és azok gyártására is vonatkozik". Még ahhoz is, hogy Ukrajnában drónokat szereljenek össze, azokat most máshonnan kell hozni" - mondta Klimenko.

A Reuters korábban arról írt, hogy a lengyel kamionosok blokádja késlelteti az Ukrajnának nyújtott önkéntes katonai segélyt. Bár a tüntetők azt mondják, hogy átengedik a humanitárius és katonai segélyeket, az ukrán fegyveres erők számára szükséges számos erőforrást civil szervezetek vásárolják meg, és kereskedelmi kamionokon szállítják, amelyek nem léphetik át a blokádot - jegyezte meg a kiadvány.

Az ukrajnai háború immár a 652. napja tart. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató