2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Vona: Azért volt néppárt a Jobbik, mert a szélsőbalos Jakab és a szélsőjobbos Toroczkai is ott politizált

A bukott Jobbik-vezér Rónai Egonnak picsogott.

A Vadhajtások közössége által "kivégzett" pártelnök ismét nagyot ment...

„Ha vissza lehetne tekerni az idő kerekét 2018-ig, és ott lenne előttem újra a kérdés, valószínüleg megint lemondanék” – jelentette ki Vona Gábor az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában. A Jobbik korábbi elnöke azt mondta, szüksége volt pár év kihagyásra ahhoz, hogy kicsit kívülről tudja szemlélni a hazai politikai folyamatokat. 

Végül arra a következtetésre jutott, hogy Orbán Viktor leváltása helyett az orbánizmus felszámolásán kell munkálkodni, mert szerinte ha a magyar társadalomban nem zajlanak le bizonyos változások, akkor előbb vagy utóbb az a fajta politika, amit a jelenlegi miniszterelnök képvisel, vissza fog térni. 

ELISMERTE, HOGY Ő IS SOKAT VÁLTOZOTT AZ ÉVEK SORÁN, NEMZETI RADIKÁLISSÁ PÉLDÁUL A 2006-OS ESEMÉNYEK TETTÉK, DE 2010 UTÁN, AMIKOR BEKERÜLT A PARLAMENTBE TÁRSAIVAL, SOK MINDENT ELKEZDETT MÁSHOGY LÁTNI. AZT AZONBAN TAGADTA, HOGY A NÉPPÁRTI FORDULATHOZ BÁRMI KÖZE LETT VOLNA SIMICSKA LAJOSNAK.

Vona elmondása szerint a politikai irányváltást már jóval azelőtt meghirdette a Jobbikon belül, hogy a nagyvállalkozó és Orbán Viktor összevesztek volna. Mint fogalmazott: 

Simicska sosem rakott pénzt a Jobbikba, de megnyitotta előttünk a birodalmát. 

Szerinte akkoriban jól jött nekik, hogy sokat tudtak szerepelni a Simicska-médiában (HírTV, Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió), de nélküle is hasonló eredményt értek volna el. 

Azt, hogy a Jobbik akkoriban tényleg egy néppárt volt, szerinte az is bizonyítja, hogy

„a mai Jakab Péter, aki inkább a DK bal széle, és Toroczkai László, aki inkább a Fidesz jobb széle, egy pártban politizáltak”. 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató