2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

Adócsalás miatt is vádat emeltek Hunter Biden ellen

A szövetségi ügyészség másodszorra emelt vádat Hunter Biden ellen, ezúttal azzal vádolják az Egyesült Államok elnökének fiát, hogy 2016 és 2019 között legalább 1,4 millió dollárnyi adót nem fizetett be – írja a BBC.

A három bűncselekménynek és hat vétségnek minősülő összesen kilenc vádpont között szerepel az adóbevallás és adófizetés elmulasztása, a hamis adóbevallás és az adómegállapítás elkerülése is.

Ha elítélik ebben az ügyben, akár 17 év börtönbüntetést is kaphat.Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Hunter Biden ellen először idén szeptemberben vádat emeltek tiltott fegyverbirtoklás miatt Delaware államban. Joe Biden elnök 53 éves fia már ártatlannak vallotta magát ebben az ügyben.

Biden elnök fia ellen 2018-ban indult nyomozás adó-bűncselekmények gyanújával, ami később a tiltott fegyverbirtoklás ügyével egészült ki.

Idén júniusban vádalku keretében Hunter Biden a bíróság előtt bűnösnek mondta magát két kisebb súlyú adóbűncselekmény vádjában. A vádalku részeként elkerülte volna a börtönt, a fegyverbirtoklási ügyében pedig nem is állt volna bíróság elé. A bíró ugyanakkor júliusban váratlanul elutasította a vádalkut, ezt követően történt meg a vádemelés Delaware államban a tiltott fegyverbirtoklás miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató