2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Buenos Airesbe repült Orbán Viktor, részt vesz az új argentin elnök beiktatásán

A francia elnökkel töltött munkavacsora után pénteken Buenos Airesbe utazott Orbán Viktor, hogy részt vegyen új argentin elnök beiktatásán. Havasi Bertalan korábban közölte, hogy a magyar miniszterelnök telefonon gratulált Javier Mileinek, amikor megválasztották, és meg is hívta őt a december 10-i beiktatási ünnepségre.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár most az X-en kiposztolta, ahogy úton Buenos Airesbe Orbán olvas a gépen:

A posztból az is kiderül, hogy Orbán kétnapos látogatása alatt több kétoldalú megbeszélést is folytat majd, találkozik például Jair Bolsonaro volt brazil elnökkel is.

Javier Milei a szavazatok több mint 55 százalékának megszerzésével nyerte meg az argentin elnökválasztást novemberben, ígéretei között szerepelt az infláció letörése, a pesó és a nemzeti bank megszüntetése is. A kampányeseményeken láncfűrésszel hadonászó Javier Mileit sokan Donald Trumphoz és Jain Bolsonaróhoz hasonlították. Nem véletlen, hogy az amerikai exelnök az elsők között gratulált Mileinek a győzelméhez, mondván: Milei „újra naggyá teszi Argentínát”.

Az Őrültként becézett Milei egyébként egy alkalommal „kommunista faszszopónak” nevezte az argentin származású Ferenc pápát, a balos ellenfeleit is elküldte a kurva anyjukba...


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató