2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Ötven négyzetméteres betlehem épült a vörsi templomban

A csodálatos karácsonyi építmény ezerkétszáz óra alatt készült el.

Több mint egy tucatnyian dolgoztak azon, hogy idén is elkészüljünk a templomban az ünnepi dekorációval. Volt, aki két-három órára tudott jönni, más csak munka után. Sajnos egyre idősebb a csapat, a fiatalok a beszerzésben, a fények felrakásában segítenek többnyire – jegyezte meg Simon György a Sonline-hu-nak. Kiemelte: idén a sziklafalat hungarocellből helyiek készítették el. A festett gipszfigurák a betlehemmel egyidősek, a tábortűz melletti kis pásztorok újak – mutatta az építő.

A vörsi betlehemhez az ország minden tájáról érkeznek látogatók, a nyitás után az első fél órában egy ötvenfős csíkszeredai csoport jött el megnézni a csodálatos karácsonyi alkotást, de érkeztek Felvidékről, Győrből, Budapestről is.

A településen egész évben készülnek a betlehem építésére, az erdőben kirándulásokkor is gyűjtik az alapanyagokat. – Idén szinte végig részt tudtam venni az építésében, ami 1200 munkaórát vett igénybe – jegyezte meg Deák Tamás polgármester, hozzátéve: minden évben valamit változtatnak a betlehemen.

Kis János négy éve költözött a Pilisből Vörsre. Mint mondja, húsz­éves asztalosi tapasztalata nagy segítség volt az alépítmény létrehozásában. Gara László 2007 óta nyugdíjas, azóta a betlehemet építő csapat oszlopos tagja. Azt mondja, mindig felülről kezdik az építést, mert oda már nem tudnak utána visszamenni.

A betlehem január 28-áig látogatható minden nap kilenc órától délután öt óráig. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató