2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Szelfizz, Geri, búcsúbuli!

Pilhál Tamás írása

A Karácsony Gergely-i mérce oly alacsonyan van, hogy a hernyó is belebotlik.

„Lám, a november végi havazáskor még bárgyún szelfizett a szűzhóval, s azt írta rajongóinak: »Mutass szebbet, mint a hófödte Andrássy út.« Tegnap legalább már nem fényképezkedett. Valamelyik kiemelt főtanácsadója szólhatott neki, hogy a hóval nem szelfizni kell, hanem eltakarítani. Már ha az ember egy világváros élén gebeszkedik, nem pedig egy háromházas alpesi zsákfaluén. A magam részéről nem tiltakoznék, ha az utóbbi irányba mozdulna. Akár a kezdőlökést is megadom neki, ha kéri. A havasokban talán elnéznék neki, hogy egész nap magát fényképezi és sárga sávokat fest a Milka tehenekre.

Budapesti ténykedésének leltára mindenesetre elkészült, és elég látványos. Négy éve 214 milliárdos megtakarítással vette át a várost. Most 5,4 milliárdos mínuszban van a kassza. De legalább a jachtos Mártha Imrének, a DK-kuponos Máté Gábornak vagy a tanácsadó haveroknak mindig jut némi prémium. Ez a lényeg.

Gyurcsányné a minap azt mondta: itt, Budapesten mutatják meg az országnak, miért érdemes kormányt váltani. Hát igen, a vak is látja az eredményeket. Azt hiszem, nem sokan lehetnek, akik még bármit várnak ettől a manökentől, legfeljebb annyit, hogy a tavaszi búcsúbulijáig minél kevesebb kárt okozzon. Addig is vágjuk a centit.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató