2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Tucker Carlson lehet Trump alelnökjelöltje

A műsorvezető mellett áll többek között Melania Trump is.

Noha még a republikánus előválasztás első állomása sem zajlott le, Donald Trump, a párt versenyének favoritja, aki a közvéleménykutatások szerint Joe Bident is megverné a választáson, állítólag már a kabinetjének összetételén gondolkozik.

Az alelnöki tisztségért is ádáz küzdelem dúl, különösen, hogy annak személyét már a jövő novemberi választás előtt hónapokkal megismerhetik a választók, sőt az alelnökjelölt fontos szerepet játszhat már a kampány idején is.

Éppen ezért az Axios információi szerint a volt elnök felesége, Melania Tucker Carlson mellett tör lándzsát, mondván a Fox Newstól menesztett sztár remekül kiegészítené férjét a színpadokon. Ráadásul a múlt hónapban amikor Trumpot arról kérdezték, hogy mit szól a műsorvezető alelnöki jelöléséhez,

a politikus-üzletember megerősítette, hogy nagyon kedveli Carlsont, aki szerinte a józan ész hangja.

Azonban több más lehetséges jelölt neve is felmerült, az ohiói szenátor J. D. Vance-tól az arkansasi kormányzó Sarah Huckabee-Sandersen és a dél-dakotai kormányzó Kristi Noem át több kongresszusi képviselőig, mint például Byron Donaldsig vagy Marjorie Taylor-Greene-ig. A tavalyi arizoniai kormányzóválasztást elvesztő, most az állam egyik szenátusi székéért induló Kari Lake is a jelöltek között van.

A lehetséges kormánytagok között szintén megemlített Steve Bannon mindenesetre védelmébe vette az Axios által ismertetett elképzeléseket, mely szerint egy lehetséges újabb Trump-kormány a volt elnök lojalistáiból állna, mondván nincs köztes út, vagy ők, vagy ellenfeleik nyernek, de nincs lehetőség kompromisszumra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató