2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Dörner György: Csurka Istvánt, a szabadságot és a magyarokat szerettem

Dörner György Kossuth-díjas színész, az Újszínház igazgatója, a magyar művészvilág megkerülhetetlen figurája 70 éves lett.

A kerek születésnap apropóján készített vele interjút a Mandiner.

A színművész a lapnak adott interjújában felidézte a gyermekkorát: legkedvesebb emlékeiként csupán egy focilabda és egy gitár jelenik. Mint mondta, orrvérzéstől vakulásig csak fociztak. Elárulta, hogy a mai napig ugyanaz a kedvenc étele, ami gyerekkorában volt: pecsenyezsíros kenyér.

Arra a kérdésre, hogy melyik az a darab, amelyiket bármikor szívesen megrendezné ismét, egyértelműen a Karnyóné című darabot emelte ki. A szakmai kérdéseknél maradva elárulta, hogy

"Egy jó műnek – legyen az színdarab, regény, vers vagy bármi – az az ismérve, hogy mindig ugyanolyan jó. Kortalan. Bármely életszakaszában is találkozzon vele az ember, mindig minőségi."

Az interjú során megemlítette, hogy életének az egyik legmeghatározóbb személye a MIÉP egykori elnöke, Csurka István, aki íróként, szerzőként is jeleskedett. Vele kapcsolatban elárulta, hogy nagyon gyorsan barátság köttetett közöttük. Dörner György nem a MIÉP-et szerette, hanem megfogalmazása szerint

Csurkát szerettem… és a szabadságot szerettem… és a magyarokat szerettem."
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató