2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Nyomtalanul eltűnt két kézilabdázó a világbajnokságon szereplő kameruni csapatból

Franciaországban még pályára léptek két felkészülési meccsen, utána azonban távoztak a szállodából. Nem ez volt az első ilyen eset a kameruni csapatnál.

Nyomtalanul eltűnt két kézilabdázó a kameruni válogatottból, így a csapat csak 14 fővel utazott ki a jelenleg is zajló női világbajnokságra.

A 32 éves jobbátlövő, Bénédicte Manga Ambassa, és a 29 éves beállós, Marianne Manuela Batamag még ott volt a pályán Franciaországban, a csapat két felkészülési meccsén.

A Szenegál elleni mérkőzés után azonban a két versenyző egyszerűen megszökött a caeni szállodából. Így az engedélyezett 16 fő helyett a kameruniak már csak 14 sportolóval érkeztek a vb helyszínére, a svédországi Helsingborgba.

Láttam a jelentéseket a két játékos eltűnéséről, a szövetség azt mondta, nem az ő hibája, hogy a holmijukkal együtt eltűntek. De ez legalább azt jelenti, hogy nem rabolták el őket, hanem maguktól távoztak

- mondta az esettel kapcsolatban Leocadia Bongben kameruni sportújságíró a Gohandball.com-nak.

Azt is hozzátette, hogy azért ez számára nem újdonság. A 2021-es világbajnokságon ugyanis összesen öt kézilabdázó lépett le a verseny ideje alatt - négyen már a csoportkör után távoztak.

„Szerintem aligha jelentettük az eltűnésüket. Ez egy lehetőség számukra, hogy eljussanak valahova, ahol megbecsülik őket, mivel Kamerunban nem a legjobbak a körülmények”
- mondta Bongben, aki szerint azért egy ilyen szökés nagyon nehéz lehet lelkileg, mert még a csapattársakat sem avathatja be a terveibe az érintett játékos.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató