2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Bajnai Gordon nevét is említik a számlagyáros ügyvéd cégügyei kapcsán

Nem akármilyen szereplő bukkant fel a számlagyár üzemeltetésével meggyanúsított és nemzetközi csalássorozat miatt korábban nem jogerősen elítélt Vig Mór zavaros cégügyeiben. A praxistól eltiltott ügyvéd cégtemetőként is működő kft.-jéhez jegyezték be ugyanis a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat csoport egyik leányvállalatát.

A Datalyze Research Kft. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának, Dessewffy Tibornak az érdekeltségébe tartozik.

Csütörtökön pedig a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Büro Cégkezelő Kft. néven egy cégtemetőként is működő szolgáltató köthető Vig Mórhoz, amely a II. kerületi Keleti Károly utca egyik földszinti üzlethelyiségébe van bejegyezve. 

A cégtemetőként is üzemelő Büro Cégkezelő Kft. II. kerületi székhelyét pedig 2005 januárjában szerezte meg az önkormányzattól a Vig család cége, akkor a szintén szocialista Horváth Csaba volt a polgármester. 

Most pedig lap azt derítette ki, hogy a cégtemetőként is működő kft.-nél jegyezték be a Datalyze Research Kft.-t. E cég tulajdonosa és ügyvezetője egy személyben Dessewffy Tibor, aki Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi baloldali miniszterelnökök régi tanácsadója, bizalmasa. Honlapja szerint a társaság adatalapú elemzésekkel vállalkozásoknak segít kommunikációs és üzleti döntések meghozatalában. Ennél is érdekesebb, hogy a Datalyze Research a DatAdat-csoport egyik leányvállalata. 

A DatAdatról az utóbbi hónapokban sok szó esett. A cégcsoport tulajdonosi és irányítói köre prominens baloldali politikusokból áll, a kulcspozíciókban Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor, Ficsor Ádám, Molnár István ügyvéd és a már említett Dessewffy Tibor áll.

A dollárbaloldal botránya során kiderült: az Amerikából és Svájcból érkezett pénzek tekintélyes része a cégcsoportnál landolt, a mintegy négymilliárd forintnyi dollárból több mint 1,5 milliárd forintnyi kötött ki valamilyen DatAdat-érdekeltség számláján. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató