2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Donald Trump ma csúnyán elverné Joe Bident egy választáson

A Wall Street Journal friss felmérése szerint Joe Biden amerikai elnök politikai viharral néz szembe, mivel népszerűségi mutatói minden idők legalacsonyabb szintjére estek.

Egy hipotetikus fej fej melletti küzdelemben Donald Trump volt elnök 47 százalékkal vezet Biden előtt, aki 43 százalékot kapna egy másik forgatókönyv szerint. Ha öt független jelöltet is bevonnak, akkor Trump 37 százalékot, Biden pedig 31 százalékot érne el. 

A válaszadók aggodalmukat fejezik ki Biden politikájával kapcsolatban: csak 23 százalékuk gondolja úgy, hogy személyesen előnyös számukra, míg 53 százalékuk negatív érintettnek érzi magát. Ezzel szemben a válaszadók mintegy fele Trump politikájának pozitív hatásait emelte ki a felmérés során.

A közvélemény megítélése Bidenről szintén rekordalacsony, 61 százalékuk kedvezőtlenül ítéli meg őt. Trump olyan kritikus kérdésekben, mint a gazdaság, az infláció és a határbiztonság, valamint a bűnözés és az izraeli–paleszrin konfliktus kezelése terén utcahosszal felülmúlja Bident.
Tony Fabrizio republikánus közvélemény-kutató kiemeli ennek jelentőségét, és kijelentette:

Ha ez a verseny a politikáról és a teljesítményről szól, akkor Donald Trump jelentős előnyben van.

A demokrata Michael Bocian is reagált a versenyfutás jelenlegi állására, és megjegyezte, hogy Biden számára nehézségek merülhetnek fel a hagyományosan demokrata támogatói csoportokban, különösen a fiatal latin-amerikaiak és a fekete amerikaiak körében, akik gazdasági stresszben élnek.

A felmérés eredményei egybeesnek azzal a szélesebb körű tendenciával, amely szerint 2021 augusztusa óta csökken Biden támogatottsága, amit olyan kihívásoknak tulajdonítanak, mint az Egyesült Államok Afganisztánból való kivonulása, a Covid–19-aggodalmak, az infláció és a határkérdések.

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató