2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Pankotai Lili felsült: megpróbálta sarokba szorítani Maruzsa Zoltán államtitkárt

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára.

A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjú keretében kapta mikrofonvégre a köznevelésért felelős államititkárt, aki minden kérdésére válaszolt.

Pankotai ellentmondást látott abban, hogy Maruzsa Zoltán felszólalt egy médiatudatosságról szóló konferencián, miközben a hírhamisítással megvádolt Papp Dániel az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója lehetett.

Az államtitkár a kérdésben megfogalmazott állítással kapcsolatban megjegyezte, hogy nem lát összefüggést a két dolog között, és hogy a jelenlétével azt szerette volna hangsúlyozni, hogy a méidatudatosság terén az oktatásnak komoly feladatai vannak.

Ebben van feladatunk, hogy Papp Dániel múltjáról, jelenéről vagy jövőjéről nekem véleményem legyen, abban meg nincs

– tette hozzá az államtitkár. 

Ezt követően Pankotai Lili a pár napja megjelent PISA-felmérés kapcsán levezette, hogy mivel a magyar tanulók szövegértései teljesítménye gyenge, így a média által könnyen befolyásolhatóak. Az államtitkár erre azt válaszolta, hogy ez nem hazai, hanem globális probléma, a magyar eredmények (22 százalék) pedig nem sokkal térnek el az uniós átlagtól (25 százalék), így felesleges ebből ilyen következtéseket levonni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató