2024. február 21. - Eleonóra
EUR : 389.04
USD : 360.29
Időjárás ikon

Egy rendőrtiszt padlásán bujkált a cigicsempész Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

Diplomata jelzéssel ellátott mikrobusszal szállították az adózatlan cigarettát azok az elkövetők, akiket a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy debreceni ingatlanban – közölte Simon Béla alezredes, a NAV sajtóreferense.

Bűnügyi információ alapján ellenőriztek egy debreceni ingatlant a pénzügyi nyomozók a pénzügyőrökkel közösen. A portán egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakost és egy ukrán-magyar kettős állampolgárságú személyt érték tetten nagyobb mennyiségű adózatlan cigaretta pakolása közben – áll a közleményben, amely részletezi azt is, hogy amint észrevették a hatóság embereit, a gyanúsítottak megpróbáltak elmenekülni, de mindkét férfit sikerült elfogni.

Egyikük egy közelben lakó rendőrtiszt házának padlására bújt el, de lebukott.

Az udvaron parkoló magyar és – diplomata hatósági jelzéssel is ellátott – cseh rendszámú mikrobuszokban, valamint a házhoz tartozó garázsban 139 500 doboz, 300 millió forint értékű cigarettát találtak, amit a pénzügyőrök azonnal lefoglaltak. A diplomata hatósági jelzés használata további vizsgálat tárgyát képezi – jelezte az alezredes.

A közlemény szerint a gyanúsítottak csaknem negyedmilliárd forint vagyoni kárt okoztak a magyar költségvetésnek, ezért ellenük különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik nyomozás. Az elkövetők letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte, elmarasztaló ítélet esetén a két férfi akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató