2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Elszólta magát az amerikai külügyminiszter az orosz-ukrán háború kapcsán (Videó)

Antony Blinken nyilvánosan ismerte el, hogy az Ukrajnának küldött pénzek - beleértve az európai pénzeket is - legnagyobb része amerikai cégekhez kerül. Így már nem meglepő, hogy az amerikaiak nem szeretnének véget vetni a háborúnak - írja a Magyar Nemzet.

Egy a közösségi médiában terjedő videó tanúsága szerint Ukrajna további támogatása mellett érvelve Antony Blinken amerikai külügyminiszter kiemelkedő sikernek nevezte Ukrajna helyzetét a háborúban, majd – kimondottan az amerikai közönséghez intézve szavait – hozzátette, hogy az Ukrajnának szánt pénzek 90 százaléka az amerikai cégekhez kerül, az amerikai gazdaságot pörgeti - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Ezzel lényegében a kormányzat nyíltan elismerte, hogy

az Egyesült Államok a háborús helyzet fenntartásában érdekelt, 

bármilyen szörnyű szenvedéssel is járjon ez az ukrán lakosság számára és bármilyen gazdasági és egyéb nehézségeket okozzon is a saját európai szövetségeseinek.

Márpedig az Egyesült Államok kulcsfontosságú szereplő lenne a béke megteremtésének szempontjából. Mint a napokban a Magyar Nemzet megkeresésére Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elmondta, az, hogy milyen béke születik Oroszország és Ukrajna közt, az nem Ukrajnán, hanem az Egyesült Államokon fog múlni. Senki nem foglalkozik azzal, hogy milyen lesz Ukrajna nyugati határa a háború végén. Mindenki a keleti határokkal foglalkozik, holott rendkívül komoly nézetkülönbségek vannak az ukrán–lengyel és az ukrán–román kapcsolatokban is - fogalmazott Nógrádi György.

(HírTV)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató