2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Több száz hajléktalan él a Városliget melletti bozótosban

Átvették az uralmat Rákosrendezőn a hajléktalanok, akik bádogvárost alakítottak ki maguknak a Városligettől mindössze pár száz méterre – írta meg a Metropol. Az egykori pályaudvar melletti több kilométeres sávban egymást érik a veszélyes hulladékokból, falemezekből összetákolt “házak”, több százan, de akár ezren is is élnek itt hosszú ideje, mondhatni Budapest közepén.


A kalyibák közvetlen környezetében halomra áll a szemét, gyakran a kunyhók ajtajától indul a szemétáradat. Sőt, a füstöt vékony csöveken vezetik ki a kalyibákból, az a csoda, hogy Rákosrendezőn eddig még nem ütött ki nagyobb tűz.
 
Annyira a magukénak érzik a területet, hogy az idegeneket harci kutyákkal igyekeznek távol tartani. A Metropol munkatársait az egyik ott élő férfi például arra figyelmeztette, hogy ha a pár méterrel arrébb lévő kutyája esetleg elszakítja a pórázát, akkor minden bizonnyal átharapná a torkunkat.

Az elhagyatott pályaudvaron több száz illegalitásba vonult ember is élhet. Egyikőjük például a Metropolnak azt mondta, hogy Ózdról költözött fel a Városliget mellé, az ő elmondása szerint büntetett előéletű, ezért döntött emellett az életforma mellett.

Ezt a Városligettől pár száz méterre fekvő nyomortelepet Indiában és Mexikóban is megirigyelhetnék

– írja a Metropol.

Rákosrendezőn a dzsungel törvényei uralkodnak: az itt élők elmondása szerint gyakoriak a lopások, a zsarolás és egymás megfélemlítése.

Rejtélyes okoknál fogva a Városligettől mindössze néhány száz méterre lévő bádogváros eddig senkinek sem szúrt szemet - írja a PS.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató