2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Visítás lesz: A választási törvény módosítását is tárgyalja a parlament

Háromnapos üléssel zárja őszi ülésszakát az Országgyűlés, a képviselők mintegy ötszáz javaslatról is dönthetnek. A parlament honlapján olvasható tájékoztatás szerint a hétfőn délután egy órakor kezdődő ülés napirend előtti felszólalásai után

leteheti a képviselői esküt a fideszes Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára,

aki a közelmúltban elhunyt Turi-Kovács Béla, az Országgyűlés korelnöke helyét foglalja el a Fidesz-frakcióban.

Ezután képviselői interpellációk hangzanak el, majd az azonnali kérdés órájában kérdezhetik a képviselők a kormány tagjait.

A nap hátralévő részében huszonkét előterjesztés bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatának vitáját folytatja le a T. Ház.

Terítéken lesz egyebek mellett az építészetről szóló törvényjavaslat, a Magyar Honvédség iraki szerepvállalásáról szóló országgyűlési határozati javaslat és az az indítvány, amely alapján egyes munkakörökben megszűnik a kötelező orvosi alkalmassági vizsgálat.

Szó lesz a Mi Hazánk két, az országgyűlési, illetve a fővárosi választási rendszert érintő kezdeményezéséről, a szuverenitásvédelemmel kapcsolatos indítványokról és az idegenrendészeti szabályok szigorítását tartalmazó, valamint a külföldi állampolgárok Magyarországon történő tartózkodását, munkavállalásának jogcímeit és feltételeit meghatározó kormányzati előterjesztésekről is.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató