2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

A CDU kitoloncolná a menedékkérőket Németországból

Eddig Willkommen volt, mostantól auf Wiedersehen lesz.

Az ellenzéki német Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik képviselője, Jens Spahn a hétvégén azt mondta, támogatják az országba érkező menedékkérők harmadik országba szállítását, így drámaian csökkenthető lenne a menedékkérők száma, írja a Guardianra hivatkozva a 444. A 2025 őszén tartandó szövetségi választásokon meghatározó téma lesz a migráció, a CDU pedig szeretné visszaszerezni a szavazóit az utóbbi időben megerősödő szélsőjobboldali AfD-től.

A CDU javaslata szerint kormányra kerülésükkor megállapodásokat kötnének harmadik országokkal, amelyek kötelesek lennének védelmet nyújtani az újonnan érkezőknek, ezzel ezúton is megkísérelnek szakítani az Angela Merkel fémjelezte korszakkal, mely alatt Németország 2015-ben mintegy egymillió menekültet regisztrált.

Spahn szerint a törvény visszatartó erővel hatna azokra a menekültekre, akik szabálytalan módokon próbálnak menedékjogot szerezni Németországban. Merkel utódja, Olaf Scholz kancellár sem zárkózik el a harmadik országra vonatkozó terv lehetőségétől, ha jogi problémái vannak is vele. Azzal azonban egyetért, hogy csökkenteni kéne a rekordszámú menedékkérelmet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató