2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Bayer Zsolt a belga miniszterelnökről: Büdös nagy bunkó

Bayer Zsolt jobboldali publicista sem hagyta szó nélkül a Brüsszelben történteket, miután Alexander De Croo belga miniszterelnök azt üzente Orbán Viktornak: valaki vagy vétózik, vagy nem, de ha részese egy döntésnek, „akkor utána befogja a száját”.

Leo Varadkar ír miniszterelnök (taoiseach) szerint Orbán Viktor sokáig érvelt a csatlakozási tárgyalás megkezdése ellen, azonban nézetével egyedül maradt a 26 tagállammal szemben, ezért nem akarta akadályozni a döntést, és emiatt nem vétózott – Varadkar szerint ez egy tiszteletre méltó döntés volt a magyar kollégája részéről.

Ugyanakkor Alexander De Croo belga miniszterelnök már nem így értékelte a helyzetet. De Croo elítélte a kivonulást, mondván valaki vagy vétózik, vagy nem, de ha részese egy döntésnek, „akkor utána befogja a száját” – utalva Orbán Viktor Facebookra feltöltött videójára. 

Alexander De Croo belga miniszterelnök a nyers üzenetét gyorsan meg is bánta. Újságíróknak hozzátette: „Nem kellett volna ezt mondanom” – olvasható a Politicón.



A történteket Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül. A jobboldali, konzervatív publicista a saját blogján fejtette ki véleményét:

Ha kussolt volna a belga miniszterelnök, nem derült volna ki ilyen hamar, mekkora büdös nagy bunkó.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató