2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Ujhülye Orbánnak: "Ne hazudj tovább, fizess"

Ujhelyi István EP-képviselő szerint az Európai Bizottság által felszabadított 10 milliárd eurós támogatásból azonnal meg kell kezdeni a tanárok béremelését. A képviselő nyílt levelében úgy fogalmazott, ha a kormány nem emeli meg azonnal a pedagógusok bérét, akkor azt bizonyítja, hogy hazudott az ügyben.

Ujhelyi István szerint miután Magyarország megkapta az Európai Uniótól a beígért 22 milliárd euró egy részét, a Fidesznek két kötelessége adódik: egyfelől minden más, az EU által támasztott követelést azonnal teljesítenie kell a többi forrás feloldása érdekében, másfelől a most felszabadított 10 milliárd euróból azonnali hatállyal rendeznie kell a régóta ígérgetett és elmaradása miatt „Brüsszelt” hibáztató pedagógusbér-emelést.

A képviselő közölte, a most felszabadított pénzösszeg ugyanis az a forrásköteg, amellyel kapcsolatban a magyar kormány többek között a tanári hivatás vonzóbbá tételét, vagyis a bérek rendezését vállalta.

„Rendkívül pofátlan és durva kijelentést tett a Fidesz miniszterelnöke a minap, amikor az állami tévében úgy fogalmazott: majd, ha a pénz a »széfben van«, akkor eldönti a magyar parlament, hogy ebből mennyi menjen pedagógusbér-emelésre. Hogy mi van, kedves Viktor? Hogy mit akar eldönteni a Te »133 bátor embered«?” – tette fel a költői kérdést a képviselő, majd kijelentette, hogy a kormány hazudik.

Eddig azt állítottátok, hogy már másnap radikálisan megemelnétek a tanárok fizetését, csak hát az a csúnya Brüsszel, meg a világ-összeesküvő, szőröstalpú, patás ellenzékiek ezt folyton megakadályozzák.

Hát, hogy tudtok ilyen gerinctelenül hazudni? Elég a durva hazugságokból, fizessetek!

– írta nyílt levelében Ujhelyi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató