2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

A dollárbaloldalhoz köthető szereplők korábban jobboldali újságírókat zárattak volna börtönbe

Miközben a szuverenitásvédelmi törvény kapcsán folyamatosan a “sajtószabadság ellehetetlenítéséről” kiabálnak, a baloldal háttéremberei újra és újra bebizonyítják, hogy számukra csak akkor fontos a szólásszabadság, ha valaki azt mondja, ami egyezik a narratívájukkal.

A “függetlenség” jegyében ugyanis képesek bármikor ávós módszereket alkalmazni azokkal szemben, akik nem értenek velük egyet. Ha egy jobboldali újságíró be mer számolni a valóságról, akkor azonnal feljelentik.

Miközben a A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint megfélemlítésre alkalmas és nem a szuverenitást védi a vonatkozó, frissen elfogadott jogszabály, hasonlóan vélekedik a balliberális média és a külföldről finanszírozott NGO-k többsége, sőt David Pressman, amerikai nagykövet egyenesen “megfélemlítőnek” nevezte a törvényt, mondván:

Amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására és/vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja.

A fenti állításoknak természetesen semmiféle alapja nincs, azonban a Tűzfalcsoport birtokába került két büntetőügy iratai viszont azt bizonyítják, hogy a dollárbaloldalhoz köthető szereplők az elmúlt években több alkalommal akár két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegető bűncselekmény gyanúja alapján jelentettek fel munkájuk, véleményük alapján jobboldali újságírókat.

Az egyik ilyen büntetőügy PT újságíró egyik Bajnai Gordonhoz köthető cikke kapcsán indult. A magánvádas eljárás kezdeményezői a rágalmazási perben azt szerették volna, hogy a bíróság kimondja, hogy a cikkben megjelenő állításokkal a rágalmazás bűncselekményét aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követte el az újságíró. Az eljárás mind első, mind másodfokon – mivel fellebbezett a magánvádlói oldal – az újságíró felmentésével zárult.

A másik büntetőeljárást a dollárbaloldalhoz sorolható Jobbik akkori országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea kezdeményezte, rögtön két újságíróval szemben is. Ebben az ügyben a procedúra némileg hosszabb volt azáltal, hogy a Fővárosi Törvényszék egy alkalommal új eljárásra kötelezte az elsőfokú Pesti Központi Kerületi Bíróságot, ugyanakkor ez az eset is BD és SzSz újságírók rehabilitációjával zárult, a büntetőeljárást jogerősen megszüntették.

A magánvádló elszántsága egyértelműen látszik az iratok alapján, a bíróságok viszont ez esetben sem adtak teret, annak a Varga-Damm Andrea által erőltetett érvelésnek, hogy a feljelentettek “tettüket” nagy nyilvánosság előtt, vagy jelentős érdeksérelmet okozva “követték volna el.” Ha tehát az elmúlt időszakban a baloldal szereplői, az NGO-k vagy éppen David Pressman az újságírókat megfélemlítő, börtönnel fenyegető szándékkal szemben kívánnak határozottan fellépni, tegyék ezt mindenek előtt a dollárbaloldalhoz köthető szereplők vonatkozásban.

(Tűzfalcsoport)

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató