2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Daily Mail: Az az elképzelés, hogy Kijev most csatlakozhat az EU-hoz, abszurd

Peter Hitchens, a Daily Mail nevű brit lap munkatársa szerint sem lehet felvenni Ukrajnát az EU-ba.

Az alábbiak cikk jelent meg a brit naplapban:

Végre lehet viszonylag józan dolgokat mondani Ukrajnáról.

Oroszország ostoba és törvénytelen inváziója után sokan úgy reagáltak, hogy különös csodálatot éreztek Ukrajna iránt. Valójában azonban egy korrupt, problémás, rosszul kormányzott és egyre kevésbé szabad ország, amely sok tekintetben nem sokban különbözik Oroszországtól.

Ez a lelkesedés megakadályozta őket a gondolkodásban, és így Nyugaton milliók hatalmas reményeket fűztek az ukrán offenzívához a nyár folyamán a megerősödött orosz állások ellen. Tartottam a számat, mert látszólag lehetetlen dolgok is megtörténhetnek néha, de valószínűbbnek tűnt számomra, hogy a támadás elakad. Ez meg is történt. Még Ukrajnában is befolyásos emberek elismerik, hogy a háború patthelyzetbe került, elakadt.

Az általános elutasítás, hogy ezt beismerjék, rengeteg fiatal férfi életébe került mindkét oldalon. Ne felejtsük el, hogy sokan maradandóan megcsonkultak vagy eltorzultak, ami talán a legsúlyosabb ilyen utóhatás az első világháború borzalmai óta. Az Ukrajnának okozott emberi és anyagi kár hatalmas és maradandó.

Az az elképzelés, hogy Kijev most csatlakozhat az EU-hoz, abszurd.

Még csak meg sem közelíti a brüsszeli szuperállam vagyoni, jogi, átláthatósági és kormányzási normáit. Argentína alkalmasabb erre.

Hamarosan tiszteletreméltóvá válik, hogy a tárgyalásos béke mellett érveljünk, ahogy én is tettem a kezdetektől fogva.

Mindez teljesen előre látható volt, és nagyon fájdalmas volt a hozzám hasonló emberek számára, akik valóban tudnak valamit a területről és a problémákról, látni, ahogy felnőtt férfiak és nők úgy kezelik ezt a feszült és összetett válságot, mintha futballmeccs lenne, és úgy foglalnak állást, mintha az egyik csapat angyal lenne, a másik pedig a pokol ördöge. Most, számtalan ezer holttesttel később, az emberek kezdik megérteni, hogy ez nem így van.

Jobb későn, mint soha, de ha ezek az együgyűek hamarabb érdeklődtek volna a téma iránt, akkor sokan, akiket most eltemettek, élnének és boldogok lennének. És pontosan mit nyertünk ezekkel a halálesetekkel?

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató