2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Szijjártó az új EU-s migrációs paktumról: “Elutasítjuk! Magyarország egy magyar ország!"

“Se Brüsszelből, sem sehonnan nem mondhatják meg, hogy mi ide kiket engedjünk be. A lehető leghatározottabban visszautasítjuk, hogy ezért megbüntessenek minket. Magyarország egy magyar ország” - nyilatkozta az ATV kérdésére Szijjártó Péter az új EU-s migrációs paktumról. 

“A leghatározottabban elutasítjuk a migrációs paktumot, ránk senki nem kényszerítheti azt, hogy ide bárkit beengedjünk, csak azok jöhetnek Magyarországra, akiket mi beengedünk, akiket mi akarunk, hogy ide bejöjjenek és itt tartózkodjanak”

  - jelentette ki az ATV kérdésére Szijjártó Péter a szlovák külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján, miután ma Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy az uniós triázsnak sikerült megállapodni az új uniós migrációs szolidaritási mechanizmusról.

Azt kérdezték a külgazdasági és külügyminisztertől, hogy az új uniós migrációs paktum “krízisrendelete” szerint befogadjuk-e majd a mechanizmus szerint  kötelezően előírt menedékkérőket, vagy fizetünk menedékkérőnként 20 ezer eurót?

Szijjártó Péter a kérdésre a leghatározottabban leszögezte: nem fogunk ide beengedni senkit az akaratunk ellenére. 

“Se Brüsszelből, sem sehonnan nem mondhatják meg, hogy mi ide kiket engedjünk be. A lehető leghatározottabban visszautasítjuk, hogy ezért megbüntessenek minket. Magyarország egy magyar ország”

 - jelentette ki a miniszter.

A magyar emberek minket hatalmaztak fel arra, hogy kormányozzunk, nem a brüsszeli elitet. Jó lenne, hogy ha távol tartanák magukat ettől, és nem próbálnának meg ránk kényszeríteni semmilyen, általunk el nem fogadható migrációs kényszerítő intézkedést - hangoztatta. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató