2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A legfontosabbak Orbán Viktor sajtótájékoztatójáról

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője foglalta össze közösségi oldalán Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóját.

Jön a nagyarányú tanárbéremelés, végre magyar kézben lehet a budapesti repülőtér, Brüsszelben folytatódik a magyar érdekérvényesítés, legkésőbb márciusra lesz főpolgármester-jelöltje a Fidesznek.

- Már csak egy hivatalos levelet vár a kormány Brüsszelből az uniós források ügyében és kezdődhet a nagyarányú tanárbéremelés. A béremelés 3 ütemben érkezik, 2024 január elsejétől 32,2 százalékos lesz, majd 2025-ben és 2026-ban folytatódik és az óvónőkre is vonatkozik. 

- Ebben a ciklusban még dönthetnek arról, hogy a háromgyerekes anyáknak se kelljen SZJA-t fizetniük, ahogy az a négy gyerekes anyáknak már jár. 

- Gyurcsányék eladták külföldieknek a repteret, azóta nem versenyképes a nemzetközi piacon. Most a nemzeti kormány vissza kívánja vásárolni, a kormányfő elmondta: ehhez kell egy partner, aki francia és képes lesz ezt a feladatot ellátni. „Bármelyik nap lehet bejelentés, csak technikai részletkérdéseket kell lezárni” – fogalmazott.

- A Fidesz elnökeként Orbán Viktor elárulta, márciusig megnevezik a főpolgármester-jelöltjüket. Mint mondta: Budapesten is a legnagyobb erő a Fidesz-KDNP.

- Orbán Viktor az orosz–ukrán háborúról elmondta, arra nem tud válaszolni, hogy milyen békemegállapodást kell kötni a háború után. Ha valaki azt gondolja, hogy először meg lehet állapodni arról, hogy mi lesz a béketárgyalások eredménye, majd utána kezdenek tárgyalni, az félreérti a politika természetét. A kormányfő leszögezte, először tűzszünet kell.

- Az EP-választás kapcsán kiemelte: Brüsszelben a bürokraták egy buborékban élnek, ezért Brüsszel vak, nem látja a valóságos életet, elrugaszkodik a valóságos problémáktól. A választásnak az a célja, hogy kinyissuk Brüsszel szemét!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató