2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Húszmillió forint sürgősségi támogatást ad a nemzetpolitikai államtitkárság a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak

Húszmillió forint sürgősségi támogatást nyújt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül.

Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében emlékeztetett arra, hogy december 18-án összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy része. A romok négy diákot maguk alá temettek, egyikük elhunyt, egy diáklány életéért küzdenek az orvosok, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A tragikus baleset következtében azok a bentlakó diákok, akik éppen nem tartózkodtak a kollégium megsemmisült szobáiban, jelentős anyagi károkat szenvedtek, a mindennapokban használt javaik (laptopok, telefonok, művészeti képzésben részesülő diákok hangszerei) odavesztek - írták.

Ezek pótlására a nemzetpolitikai államtitkárság 20 millió forint sürgősségi támogatás odaítéléséről döntött,

amelyet a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül juttatnak el az intézménynek, bízva abban, hogy a diákok eszközeit sikerül az új év elejére beszerezni és eljuttatni a bajbajutottaknak

- közölték.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató