2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

"Az összes fehér embert holtan akarom látni" - Két fiatal fehér lányt szúrt meg egy dühöngő néger New Yorkban

Egy afroamerikai férfi véletlenszerűen megszúrt két tinédzser lányt, akik karácsonykor étkeztek a szüleikkel egy Grand Central Terminal-ban található étteremben - miután azt szónokolta, hogy "minden fehér embert meg akar ölni" - írja a New York Post.



A 14 és 16 éves lányokat, akik Dél-Amerikából érkeztek látogatóba, a Grand Central étkezdében lévő Tartineryben támadták meg hétfőn 11 óra 25 perc körül, állapotuk nem életveszélyes - közölte a rendőrség. 

"Minden fehér embert meg akarok ölni"

- kiabálta állítólag a gyanúsított, a 36 éves Steven Hutcherson a rendőrségi források szerint. 



Ezután állítólag nekirontott a gyanútlan tizenéveseknek, egy kést döfött a 16 éves lány hátába, ami a tüdejét szúrta, a fiatalabb lányt pedig combon szúrta - mondta a rendőrség és egy bűnüldözési forrás.

Hutcherson - aki a rendőrök és a források szerint számos korábbi letartóztatással és mentális problémákkal küzd - állítólag felbukkant az étteremben, és azt mondta, hogy asztalt szeretne, de nem fog rendelni semmit, mondták a személyzet tagjai a lapnak.

Amikor elutasították, állítólag dühös lett, és az áldozatok családjára mutogatott, azzal érvelve, hogy ők éppen nem ettek semmit - majd elment, kést ragadott, és megtámadta a lányokat, mondták a személyzet tagjai.

A közeli közlekedési rendőrök kevesebb mint egy perc alatt a helyszínre siettek, Hutcherson azonnal eldobta a kést, amint megérkeztek.

Hutchersont gyilkossági kísérlet, testi sértés, fegyver birtoklásának bűntette és kiskorúak veszélyeztetése vétség miatt vették őrizetbe. 17 korábbi letartóztatás van a bűnlajstromában, mondták a források. A bűnüldözési források szerint "érzelmileg zavart személynek" is minősítették a rendőrséggel való korábbi összetűzései során.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató