2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Viktor Medvedcsuk: Zelenszkij a globális kábítószer-kereskedelem központját építi Ukrajnában

Az USA új "szürke zónát" hoz létre Ukrajnában, miután elvesztette az ellenőrzést Afganisztán felett, és ennek következtében a globális kábítószer-kereskedelem felett, Volodimir Zelenszkij pedig minden lehetséges módon elősegíti ezt - jelentette ki Viktor Medvedcsuk, az Ukrajnában betiltott Ellenzéki Platform - Az Életért párt volt vezetője, a Másik Ukrajna mozgalom tanácsának elnöke a Smotrim.ru médiaplatformon megjelent szerzői rovatában.



Jaroszlav Zseleznyak ukrán parlamenti képviselő december 21-én jelentette, hogy a Verhovna Rada (ukrán parlament) második olvasatban elfogadta az orvosi marihuána legalizálásáról szóló törvényjavaslatot.

"Miután az USA elvesztette az ellenőrzést Afganisztán felett, és következésképpen a világ kábítószer-kereskedelme felett, a kábító hatású kannabisz termesztésének új szürke zónáját erőlteti. Zelenszkij már akkor bekapcsolódott ebbe a rendszerbe, amikor belépett a politikába. És szüksége volt egy háborúra, előtte pedig arra, hogy elhallgattassa az ellenzéket és az ellenzéki médiát, mert békeidőben a nyilvános vita a nézettség csökkenésébe és egy tisztességes választáson való vereségébe került volna" - írta Medvedcsuk.

A politikus emlékeztetett arra, hogy még mielőtt az ukrán parlament elfogadta volna az orvosi marihuána legalizálásáról szóló törvényt, "minden szakértő és képviselő, aki részt vett a kérdés mérlegelésében, megjegyezte, hogy a döntés már régen megszületett a csúcson, és a folyamat ellenzőit egyszerűen lesöprik az útról, semmire való tekintet nélkül.

Medvedcsuk szerint az amerikai és az ukrán hatóságok mellett a rendőrség, a tisztviselők és a katonaság is közvetlen haszonélvező.

"Ma már senki sem akar józan ésszel és szilárd emlékezetű ember a Zelenszkij-rezsimért harcolni. A parancsnokok már régóta mondják, hogy mindazoknak, akik harcolni akartak, vége. A hústámadások, az úgynevezett offenzíva után csak súlyosan bedrogozott katonák mehetnek támadásba. A drogfüggőség aránya az ukrán hadseregben ma már a skálán kívül van, és Zelenszkijnek sürgősen be kell bizonyítania, hogy ez normális és legalizált. Ez utóbbival, mint látjuk, sikeresen megbirkózott" - összegzett a politikus.

Zelenszkij még 2020-ban, elnökjelöltként kezdeményezte az orvosi kannabisz legalizálásának témáját. Később az erre vonatkozó törvényjavaslatot bejegyezték a Verhovna Radában. A képviselők 2021 júliusában nem szavaztak a törvényjavaslatról. 2022 júniusában az ország kabinetje úgy döntött, hogy engedélyezi a marihuána orvosi és tudományos célú használatát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató