2024. június 24. - Iván
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon29°19°

Előkerült a prágai tömeggyilkos levele, melyben feltárta, hogy korábban egy kettős gyilkosságot is elkövetett

A prágai rendőrség egy olyan levelet talált a prágai egyetemi mészárlás elkövetőjének otthonában, amelyben feltárja, hogy ő követte el a korábbi kettős gyilkosságot is a Klánovicei erdőben.

A rendőrség a Prágától nyugatra fekvő Hostounban találta meg a levelet, amelyben a prágai mészárlás elkövetője beszámol a december 15-én elkövetett kettős gyilkosságról – írta a Deník N cseh hírportál szerdán rendőrségi információkra hivatkozva. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra a levél tartalmát, mivel az ügyben még tart a nyomozás. A klánovicei gyilkosság áldozata egy 32 éves férfi és két hónapos kislánya volt.

A rendőrség már a múlt héten közölte, hogy összefüggést találtak az egyetemi tömeggyilkosság és az erdőben elkövetett kettős gyilkosság között.

Megerősíthetem: Hostounban találtunk egy levelet, amelyben az elkövető leírja, hogy ő a felelős a Klánovicei erdőben elkövetett gyilkos támadásért – közölte Jan Danek rendőrségi szóvivő, hozzátéve: a rendőrség további tanúk kihallgatását tervezi az ügyben. A rendőrök egy levelet és a klánovicei gyilkosság során használt lőfegyver típusával megegyező fegyvert találtak a prágai támadás napján a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán.

Petr Matejcek, a prágai rendőrkapitányság vezetője már múlt heti sajtótájékoztatóján bejelentette: minden jel arra utal, hogy a két gyilkosságsorozatot ugyanaz a személy követte el. Ales Strach, a prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója korábban azt mondta, hogy az elkövetőnek nem volt konkrét indítéka tette elkövetésére, majd közölte: a bölcsészkari lövöldözés feltételezett elkövetője egyben a klánovicei gyilkosság egyik gyanúsítottja is. A rendőrségnek még pár napra lett volna szüksége ahhoz, hogy megakadályozza az újabb tragédiát.

A rendőrséggel szemben kritikák fogalmazódtak meg, miután kiderült, hogy az egyetemi támadás napján, múlt csütörtökön délben riasztást kaptak egy olyan férfival kapcsolatban, aki a feltételezések szerint azzal a céllal utazott Prágába, hogy véget vessen az életének. Huszonöt perccel később a rendőrség arról értesült, hogy a gyanúsított apját holtan találták Hostounban. Miután a rendőrség tudomására jutott, hogy a 24 éves férfi a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán egy előadást készül  meghallgatni, kiürítették az épületet, de a lövöldözést nem tudták megakadályozni: a kar főépületében 14 ember halt meg, és 25-en megsebesültek. A tömeggyilkosságot elkövető bölcsészkari hallgató a mészárlás helyszínén öngyilkosságot követett el. A biztonsági erők jelenleg a december 21-i rendőri beavatkozás információinak részleteit elemzik.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató