2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Több mint 34 millió forintba kerül a hódmezővásárhelyi városháza díszkivilágítása

Nem készül el szilveszterre a hódmezővásárhelyi városháza díszkivilágítása.

Márki-Zay Péter, a város balliberális polgármestere korábban több fórumon is reményét fejezte ki, hogy az óév utolsó napján már kivilágítva tekinthetik meg az arra sétálók a polgármesteri hivatalt.

Kiderült, nem így lesz, ami nem csoda, hiszen november végén vette át a munkaterületet a kivitelező.

Hódmezővásárhely önkormányzata a városháza homlokzatán található díszkivilágítást korszerűsítteti a meglévő lámpatestek felújításával, 66 darab új LED-es lámpatest felszerelésével, a villám- és érintésvédelmi hálózat tartozékainak szerelésével, a meglévő kandeláberek átalakításával és új kandeláberek elhelyezésével. A kivitelező munkáját nehezíti, hogy műemléki épületen dolgoznak, aminek a homlokzatát is most újítják fel. Az első közbeszerzési pályázatot visszahívták, majd újra kiírták, valószínűleg a Délmagyarország cikke miatt.

A hírportál hívta fel a figyelmet, hogy az első kiírásban nem szerepelt, hogy színváltósnak kell lennie a díszkivilágításnak.

A városháza díszkivilágítása a közgyűlés idei utolsó rendes ülésén is szóba került. A tervezést az Innovill Kft. készítette, a kivitelezést a Jaana Kft. nyerte el. A munkálatokkal a munkaterület átadásától számított 3 hónapon belül kell, hogy végezzenek, vagyis 2024. február 17-ig.

Márki-Zay Péter korábban arról beszélt, hogy 20 millió forintba kerül, ehhez képest nettóban is majdnem a duplája, 34 millió 203 ezer 148 forint lesz a végösszeg.

A lámpatestek szín és fényerő szabályozhatóak lesznek és variálhatóak, amiket az épületből lehet majd szabályozni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató