2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Menczer Tamás: "Hazudott a hvg"

„Hvg, milyen emberek vagytok ti?” – ezt a kérdést tette fel Menczer Tamás október elején, amikor a hvg egy „informátorra” hivatkozva azt hazudta, hogy akinek nem volt protekciója, azt a Külügyminisztérium nem evakuálta Izraelből a Hamász terrortámadása után, és az „informátor” is csak egy ismerős protekciójának köszönhetően fért fel a kimenekítő repülőre – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára hivatalos közösségi oldalán.

„Azt írtam, hogy amikor emberéletről van szó, akkor kellene lennie egy határnak, de a hvg ilyenkor is aljas, hazug módon támadja a mentést végzőket” – fogalmazott Menczer Tamás.

Most a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy a hvg hazudott, és kötelezte a hvg-t az alábbiak közlésére:
 
Ezzel szemben a valóság az, hogy az Ádám keresztnevű férfi és családja 2023. október 8-án 17 óra 02 perckor lépett kapcsolatba a nagykövetséggel. A konzulátus 19 óra 23 perckor emailben arról tájékoztatta, hogy 03 óra 00 perckor egy újabb kimenekítő repülőjáratot indítanak Budapestre a Ben Gurion repülőtérről és ezt a férfi és családja igénybe vehetik.

Ismerősük 21 óra 09 perckor kereste meg a konzulátust, de ekkor már a család több üzenetet is váltott a konzulátus munkatársaival, kimenekítésük megszervezése folyamatban volt. Végül mindössze hét órával az első kapcsolatfelvétel után - konzulátusi segítséggel - 00 óra 13 perckor hagyták el Izraelt a második kimenekítő járattal, miközben a harmadik kimenekítő járatra is regisztrálva voltak.

"Tehát a hvg hazudik”

– erősítette meg Menczer Tamás.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató