2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Orosz szenátor: a BRICS elutasításával Argentína Amerika-barát viselkedési modellt mutat

Alekszej Puskov szenátor kommentálta az argentin vezetés azon döntését, hogy elutasítja a BRICS-hez való csatlakozást.



Korábban az ország új elnöke, Javier Milei levélben értesítette a tagállamok vezetőit arról, hogy elutasítja a szervezethez való csatlakozást.

"Argentína most fontos "összehasonlítási ponttá" válik. Azzal, hogy kinyilvánította teljes orientációját az Egyesült Államok felé, és elutasította az Oroszországhoz és Kínához való közeledést, valamint a BRICS-hez való csatlakozást, <...> Milei egyfajta Amerika-barát viselkedési modellé teszi (Argentínát) a modern világban, ahol egyre több ország inkább nem dönt egyértelműen az Egyesült Államok mellett"

- írta Puskov a Telegram-csatornáján.

Szerinte egy ilyen "hangzatos, de egyben kockázatos ajánlat": Argentína "katasztrofális" gazdasági helyzetben van, és ilyen helyzetben "nagyon nehéz" sikert elérni.

"Vagy az USA-nak kell elárasztania Argentínát pénzzel, amiből Ukrajnának nincs elég, vagy a Milei elnök által választott modell az egész világ szeme láttára fog megbukni"

- összegzett a szenátor.

A BRICS ma Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát foglalja magában. Az augusztusi johannesburgi csúcstalálkozó résztvevői hivatalosan meghívták az Egyesült Arab Emírségeket, Szaúd-Arábiát, Iránt, Argentínát, Egyiptomot és Etiópiát, hogy 2024. január 1-jétől csatlakozzanak az unióhoz.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató