2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Pontban éjfélkor rakétazáport zúdított a Hamász Izraelre

Éjfélkor huszonhét rakétát lőttek Tel-Avivra, az izraeliek nagy része az óvóhelyeken töltötte szilveszter első perceit.

Az iszlamista szervezetek a Gázai övezetből éjfélkor rakétákat indítottak Izraelre, az izraeliek nagy része az óvóhelyeken töltötte szilveszter első perceit. Éjfélkor huszonhét rakétát lőttek Tel-Avivra és a körülötte lévő városokra, valamint az ország középső vidékére, melyek nagy részét megsemmisítette a vaskupola légvédelmi rendszer.

Az izraeli hadsereg becslése szerint a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezetnek 

még mindig sok rakétája van, és képes azok útnak indítására.   


Palesztin beszámolók szerint Izrael légicsapásokat hajtott végre éjszaka a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Junisz városában, amelyben többen meghaltak és tucatnyian megsebesültek. Tüzérségi tüzet vetettek be az Abu Davud mecset környékén a Nuszeirat menekülttáborban a Gázai övezet közepén, Dzsabalijában északon, valamint Gáza város keleti részén. Emellett heves robbanásokról érkeztek jelentések az övezet középső vidékéről.   

Éjszaka két drónt indítottak Szíria felől Izrael felé

A gázai szárazföldi hadművelet október végi kezdete óta harminc izraeli katona vesztette életét katonai balesetben. 2023-ban az övezetben folytatott harcokban százhetvenegy katona esett el, ez tizennyolc százalékukat jelenti – közölte az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője hétfőn. Az IDF bejelentette, hogy megkezdte tartalékos erőinek csökkentését a Gázai övezetben a 2024-es harcokra készülve. Teljes egységek kezdték elhagyni az övezetet, és 

hamarosan folytatják a sorkatonai szolgálatosok számára az október 7-e előtt megkezdett kiképzéseket. 
Éjszaka két drónt indítottak Szíria felől Izrael felé, melyeket az izraeli légierő vadászgépei lelőttek. Irán-barát milíciák magukra vállalták a támadást, amely szerintük a Golán-fennsíkon egy „katonai célpont” ellen irányult.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató