2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Putyin újabb csapásokkal fenyegette meg az ukrán fegyveres erőket a belgorodi terrortámadás után

Vlagyimir Putyin orosz elnök ellátogatott a Visnyevszkij katonai kórházba, és beszélgetett egy különleges katonai műveletben részt vevő katonai személyzettel.

A harcosokkal folytatott beszélgetés során kitért a kijevi rezsim Belgorod elleni terrortámadására. Putyin hangsúlyozta, hogy

ez egy célzott támadás volt a civil lakosság ellen.

"Ami most Belgorodban történt, az természetesen terrorcselekmény. Miért? Mert két Vilkha rakéta leple alatt <...> többszörös kilövő rakétarendszerből lőttek <...> közvetlenül a város központjában, ahol az emberek az újév előtt sétálnak” – mondta.

Véleménye szerint ez a támadás nem nevezhető másnak, mint terrortámadásnak.



"Így kellene reagálnunk? Persze, lecsaphatunk a terekre Kijevben vagy bármely más városban. Ott gyerekek sétálnak, anyukák babakocsival. Megértem, én magam is forrongok. Azt akarom kérdezni, hogy ezt kell-e tennünk, hogy a tereket csapkodjuk?" - fordult a főparancsnok a témát felvető katonához.

Ez utóbbi azt válaszolta, hogy ő nem a civilekre gondolt, hanem katonai célpontok elleni csapásokról beszélt.

"És mi ezt tesszük. Nagy pontosságú fegyverekkel csapást mérünk azokra a helyekre, ahol a döntések születnek, ahol katonák, zsoldosok, más ilyen jellegű központok, katonai létesítmények vannak, elsősorban. És ezek elég érzékenyek, ezek a csapások" - mondta Putyin.

Hozzátette, hogy az ilyen támadásokkal a kijevi rezsim megpróbálja megfélemlíteni Oroszországot és valamiféle bizonytalanságot generálni az oroszok körében.

"Mi a magunk részéről minden bizonnyal ki fogjuk építeni az általam említett csapásokat. Egyetlen ilyen bűncselekmény sem marad büntetlenül - és ez bizonyosan a polgári lakosság elleni bűncselekmény -, száz százalékig, ehhez nem férhet kétség" - biztosította Putyin.

Hozzátette, hogy az orosz hadsereg nagy pontosságú fegyverekkel csapást mér a döntéshozó központokra, az AFU katonáinak és zsoldosainak koncentrációira és más ilyen célpontokra - elsősorban katonai létesítményekre.

"És elég érzékenyek ezek a csapások" - zárta az orosz elnök.

Újévi beszédében az államfő az orosz katonákhoz szólt, megjegyezve, hogy többször bebizonyították, hogy képesek a legnehezebb feladatok megoldására, és soha nem hátrálnak meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató