2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A DK feljelentést tesz a Porosenkonak "kifizetett" százmilliók miatt, a Kormány reagált

Az ukrán Korrupciómegelőzési Ügynökség szerint az Orbán-kormány közel 350 millió forintnyi ukrán hrivnyát adhatott a hazaárulással és terrorista szervezetek támogatásával vádolt Petro Porosenko volt ukrán elnöknek. 

A nemzeti szuverenitásról papoló Orbán-rendszer tehát magyar közpénzekből mutatja be, hogy hogyan lehet semmibe venni egy háborúban álló szomszédos ország szuverenitását a háborús agresszor embereinek támogatásával.

A Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt tesz feljelentést a Porosenkonak juttatott közpénzek miatt!

Nem azért adózunk, nem azért fizetjük Európa legnagyobb rezsi- és élelmiszerdrágulását, nem azért dolgozunk Európa legalacsonyabb fizetéseiért, hogy az adóinkból Orbán Viktor Putyin érdekében kavarjon Ukrajnában, méghozzá a megkérdezésünk nélkül, teljes titokban. Mi magasabb béreket és nyugdíjakat, erős állami egészségügyet, oktatást és szociális ellátást akarunk, nem pedig Vlagyimir Putyint a szomszédba.

Ezért készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után – 2024-ben is!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ erre reagálva jelezte:

A Porosenko által vezetett Európai Szolidaritási Párt december 21-én kiadott közleményéből, valamint a volt ukrán elnök vagyonnyilatkozatából is kiderül, hogy külföldi értékpapírokba és kötvényekbe, állampapírokba fektet független befektetési tanácsadók közreműködésével. Az említett összeg is állampapírból származik a vagyonnyilatkozata szerint. Intézményi Magyar Állampapírt bárki vásárolhat pénzintézeteken keresztül.
Egyúttal hozzátették, hogy „tekintve, hogy az ilyen tranzakciók banktitoknak minősülnek, a magyar kormánynak ezekre nincs rálátása”.

"A magyar állam más jogcímen nem fizetett ki Porosenko részére semmit”

– írták.

„Sajnálatos, hogy a DK az ukrán titkosszolgálat által állított információkat mindenfajta kritika nélkül veszi át és terjeszti.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató