2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Borkai: Én nem a Fidesz ellensége vagyok

„Azt a 13 évet, amit a Fidesszel együtt eltöltöttem, nem tudom elfelejteni. Abban a csapatban voltam, nem változik az ember világnézete egyik napról a másikra. Elváltunk egymástól, én is járom a magam útját, de attól még az ember nem válik egyszerre baloldalivá, és nem is gondolom, hogy azzá kéne válnom. Én nem a Fidesz ellensége vagyok, hanem a győriek pártján akarok lenni” – mondta Borkai Zsolt az ATV-nek.



Győr egykori fideszes polgármestere arról is beszélt, ő „nem játssza át” a polgármesteri széket az ellenzéknek azzal, hogyha a júniusi önkormányzati választáson esetleg szavazatokat vesz el a Fidesztől, de mégsem nyer. „Egy demokráciában bármelyik állampolgár elindulhat egy önkormányzati választáson, én csak a magunk dolgával foglalkozom” – mondta erről.

Győr jelenlegi fideszes polgármesterével, Dézsi Csaba Andrással évekkel ezelőtt találkozott utoljára, akkor nagyjából tíz percet beszélgettek, és Dézsi megmutatta neki a papagájait. Nemrég összefutottak egy rendezvényen, de akkor Dézsinek „nem volt rózsás a tekintete”. Borkai biztosan nem fog visszalépni az ő javára.

Borkai Zsolt 2019-ben mondott le a polgármesterségről, miután kiderült, hogy üzletemberekkel és prostituáltakkal egy orgián vett részt az Adrián egy jachton. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató