2024. április 12. - Gyula
EUR : 390.76
USD : 363.8
Időjárás ikon23°11°

Kövér László egy kisebb lófaszt nyomott Hadházy szájába

„Most éppen 650 ezer forintra büntetett a »parlament« beteg lelkű, fura ura” – így tudatta a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán, hogy Kövér László, az Országgyűlés fideszes házelnöke több százezer forintnyi tiszteletdíj-megvonással büntette, mert nem vett részt a parlamenti munkában. Vagy ahogy írta, Kövér „ócska színházának gombnyomogatós előadásain”.

Pedig Hadházy szerint igazolást is nyújtott be arról, hogy miért volt távol. Mint írta, a „bűne” az volt, hogy az egyik novemberi gombnyomogatás helyett egy pécsi bírósági tárgyaláson vett részt. Erről azt írta, a falusi polgármesterek sok helyen visszaélnek a közmunkával, van, ahol a közmunkásbér egy részét „a polgármester egyszerűen elteszi”.

A baranyai Kárászon is hasonló eset történt Hadházy szerint, és ott „a tisztességes képviselő-testületi tagok feljelentést tettek és most decemberben el is ítélték az aljas polgármestert – igaz, az ügyész az utolsó pillanatban elengedte az egyetlen, valóban fájó büntetési tételt, a polgármesterségtől eltiltást”. Hadházy ezen a tárgyaláson vett részt, és bár a bíró ezt a házelnök kérésére igazolta is,

Kövér önkényesen úgy döntött, hogy mégis megbüntet 650 ezer forintra”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató