2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Libschiffer: "az alkotmányosság megszűnt, ne keressék"

A kétkulacsos Schiffer Bandi kiakadt a Facebookon.

„Felülalkotmányozásnak hívjuk azt az alkotmánymódosítást, amellyel az alkotmányozó hatalom egy korábban alkotmányellenesnek nyilvánított jogszabályi rendelkezést emel be az alaptörvénybe. A NER-ben a felülalkotmányozásnak 2010. ősze óta hagyománya van. 

A Felülalkotmányozás gyakorlata világos jelzés arról, hogy az alaptörvény az alkotmányozó hatalmat egyáltalán nem köti; ergo: az alkotmányosság megszűnt, ne keressék.

A Nagy Testvér-klauzula a NER sokadik felülalkotmányozása, miután egyértelműen felülírja a »személyiszámos« Abh. szellemét és betűjét.
 
A szuverenitásvédelmi törvény és a Tizenkettedik Alaptörvény-módosítás összevont vitájában az ellenzéki felszólalók szinte kizárólag az előbbire összpontosítottak. Egyedül a DK képviselője volt szíves megemlékezni a Nagy Testvér-klauzuláról. Elismerte, hogy tulajdonképpen nagyon is rászorulna a magyar állam arra, hogy valamilyen módon korszerűsítsék, több digitális szolgáltatás legyen elérhető, az állampolgárok kényelmesebben intézhessék az ügyeiket, és az állam naprakész és átlátható adatokat szolgáltasson. Csak hát a kormányoldal egy új rendőrállamot alakít ki, s visszatért az unásig ismert diktatúramantrához. A korábbi felülalkotmányozásokat legalább a parlamentben hangos ellenzéki tiltakozás kísérte. Most néma csend. A NER progresszív ellenzékének a szuverenitásvédelem fáj, és nem a Megfigyelő Állam kiépülése.”

Vadhajtások komment:

A tisztelt ügyvéd úr a kínkeserves erőlködés helyett mesélhetne pár szót a lengyel alkotmányról.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató