2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Újabb kitüntetést kapott az adócsaló Iványi Gábor

A Kraina Összukrajnai Polgárok Egyesülete elnevezésű civil szervezet legmagasabb kitüntetését kapta meg Iványi Gábor.

Az Ukrajna Újraépítéséért érdemrendet Budapesten adták át a Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület vezetőjének. Nem ez az első ukrán kitüntetése azóta, hogy Oroszország lassan két éve megtámadta Ukrajnát.

„Együtt az állam építésért” a mottója a szervezetnek, amely azért alapította a most Iványi Gábornak odaítélt díjat, hogy ezzel ismerje el a humanitárius és szociális szféra, a tudomány és a művészet területén elért személyes kiemelkedő eredményeket, amelyek célja az európai irányultságú civil társadalom fejlesztése. Mint az Oltalom honlapján közzétett meghívóból kiderül, a szervezet célja Ukrajna történelmének és hagyományainak a helyreállítása, fejlesztése és megőrzése, egy modern állami díjpolitika kialakítása és Ukrajna díjrendszerének reformja.

Iványi Gábor Ukrajna javára folytatott tevékenységét nem először díjazták a háború kitörése óta.

Az idén nyáron magyarként elsőként, a világon pedig másodikként kapta meg ő és testvére, Iványi Miklós az ukrán hadsereg „A hűség szolgálatáért” érdemrendjét.

Mint akkor a Józsefváros újság tudósításából kiderült, a háború sújtotta ukrán civil lakosság folyamatos megsegítését, az ennek keretében végzett humanitárius segítséget ismerték ezzel el. 

Az Oltalom Karitatív Egyesület a háború 2022. február 24-i kitörése, majd eszkalálódása óta Iványi Miklós lelkész vezetésével rendszeresen szállít különféle adományokat az ukrán civileknek. A többi között élelmiszereket, gyógyszereket, ruhákat, mosógépeket vittek a háború sújtotta Ukrajnába, s volt, hogy otthagyták az egyik adományt szállító kisbuszukat is. Az RTL Klubnak korábban Iványi Gábor úgy nyilatkozott, hogy nem csak az adományokról, hanem arról is szólnak az ukrajnai humanitárius látogatásaik, hogy a magyarok szolidaritásáról biztosítsák a megtámadottakat.

„Visszük annak a hírét, hogy a magyar szolidáris és érző nép, és azok számára, akiknek a politika nem egyesek uralomvágyáról vagy akarnokságáról, cseleiről szól, hanem az emberségről, azt a fajta politikát, itt nagyon sok jó szándékú ember támogatja” – szögezte le.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató