2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Lánczi Tamás: február elsejével megkezdi munkáját a Szuverenitásvédelmi Hivatal

A Szuverenitásvédelmi Hivatal február 1-jén megkezdi működését – jelentette be a szervezet felkért elnöke szombaton a kormány Facebook-oldalán megosztott videójában. Lánczi Tamás fontosnak nevezte, hogy a szervezet nem hatóság,  hanem hivatal, így nem nyomoz és nem szankcionál.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek “a magyar szuverenitásra leselkednek, és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa – közölte.  

A hivatal első feladata az lesz Lánczi Tamás szavai szerint, hogy a soron következő, júniusban tartandó két választásra felkészüljön. Rámutatott, hogy egy európai parlamenti választás és egy helyhatósági választás lesz a nyár elején. Hozzátette, hogy a 2022-es országgyűlési választás után napvilágra került, hogy milyen befolyásolásai kísérletek történtek.

A hivatal első feladata lesz, hogy megakadályozza, hogy ilyen még egyszer előforduljon – fogalmazott a felkért vezető.

Tehát úgy is fogalmazhatnék, hogy 2022 nem ismétlődhet meg – hangsúlyozta Lánczi Tamás. Szerinte Európában, de különösen Közép-Európában számos befolyásolásai kísérlet történt és történik: a “demokratikus akaratképzést” eltérítik a külső erők attól, ahogy azt egyébként az adott állam jogszabályai előírják.

Manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külföldi aktorok politikát csinálnak vagy politikát próbálnak csinálni, korlátozzák a közbeszédet. Hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak és külföldön is megfigyelhetők – mondta Lánczi Tamás.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató