2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A Népszava újságírója szerint szobrot kellene emelni a 2006-ban szemeket kilövő rendőröknek

Ha a 2006-ban megsérült tüntetők szobrot kapnak, minimum ott kell állnia mellette a szolgálatteljesítés közben megsérült rendőrök emlékművének is” – fejtette ki enyhén szólva véleményes gondolatát Batka Zoltán a Népszava hasábjain. Hozzátette:  „Akik életük kockáztatásával is megvédték a város népét a szervezetten fellépő szélsőjobbos utcai harcosok pogromjától”. Ez ugyanaz a Batka Zoltán, aki korábban azt írta a fideszesek felakasztásával kapcsolatban, hogy a “kétkezi munkától sem riadna vissza”. 



Az újságíró most épp nem csak akasztana, hanem felidézte az ORFK adatait a 2006-os rendőrattak során megsérült egyenruhásokra vonatkozóan.

Mint írta, „a város védelmében 2006-ban 399 magyar rendőr szenvedett sérüléseket, közülük 47-en súlyosan sérültek meg, voltak nyílt kéz és lábtörések, koponyatörés, mellkasi zúzódás, volt rendőr akin plasztikai műtétet kellett végrehajtani, mivel úgy összeégett az utcán”.
 
Az újságíró „agyrémnek” tartja, hogy a megsérült tüntetőket „hőssé avatta az Orbán-kormány, közöttük eddig több mint 300 millió forint kártérítést osztott ki, a megsérült rendőrök ellenben egy kanyi vasat sem kaptak a helytállásukért”.

A rendőrök melletti kortesbeszédében azért megjegyzi, hogy „persze voltak rendőri túlkapások is”.
 
Bayer Zsolt is reagált az “ötletre, szerint Batka Zoltánnak kellene szobrot állítani.

A Blahán, a nyilvános vécé bejáratával szemközt

– fejtette ki Bayer Zsolt.

Azt írja:

A szobortervem is készen áll, minimalista-modernista alkotás lesz, íme: Az alacsony, talán csak húsz-harminc centiméternyi, kör alakú posztamensen állna két gömb, szorosan egymás mellett. Ebből a két gömbből nőne ki egy henger, s a henger tetején egy makk formájú alakzat zárná a kompozíciót. 

Batka Zoltán egyébként ugyanaz, aki korábban azt írta a fideszesek felakasztásával kapcsolatban, hogy a “kétkezi munkától sem riadna vissza”.

Egy másik emlékezetes gondolat tőle a következő:

A Fidesz egy sunyi, rohadt ellenség”, és bár lehet hogy vannak köztük olyanok, akikkel el lehet cigizni két sortűz között a lövészárok szélén, ők akkor is az ellenség”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató