2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Trump azonnal kirúgatná a védelmi minisztert

A miniszter szerette volna kórházi kezelését titokban tartani.

Az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin kórházi kezelésével kapcsolatosan további részletek kerültek napvilágra. Az eset azután kerül a figyelem középpontjába, hogy a miniszter még Joe Biden elnököt sem tájékoztatta arról, hogy kórházban került.

Az eset érdekessége, hogy a Pentagon csak múlt pénteken számolt be először a védelmi miniszterrel állapotáról. Ekkor a szóvivő elismerte, hogy Lloyd Austint ténylegesen kórházban ápolják, de a sajtó értesüléseivel szemben csak január elseje óta kezelik.

A miniszteri feladatokat helyettese, Kathleen Hicks vette át, aki január 2-án, a kezelés utáni napon állt munkába. A The Guardian felhívta a figyelmet arra is, hogy Hicks csak január 4-én tudta meg, miért kellett helyettesítenie, ugyanezen a napon tájékoztatták erről Biden elnököt és a Fehér Házat is. Antony Blinken amerikai külügyminiszter vasárnap kijelentette, hogy nem volt tudomása a védelmi miniszter egészségügyi problémáiról.

A hírre természetesen Donald Trump volt elnök is reagált közösségi oldalán. Bejegyzésében azt írta, hogy ez nem az egyetlen hibás lépés volt a Pentagon részéről a Biden-elnökség kezdete óta. Trump szerint már az afganisztáni kivonulás után le kellett volna mondania a védelmi miniszternek, Mark Milley tábornokkal együtt.

A bukott védelmi minisztert, Lloyd Austint ki kell rúgni helytelen szakmai magatartása és kötelességmulasztása miatt. Egy hete eltűnt, és senkinek, még a főnökének, a gonosz Bidennek sem volt fogalma arról, hogy hol van vagy hol lehet

– írta Donald Trump a közösségi oldalán. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató