2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

A Spanyol Szuperkupa szaúdi közönsége füttykoncerttel törte meg a Franz Beckenbauerre emlékező csendet

Fütyült a szaúdi közönség, amikor a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében szerda este, a Real Madrid és az Atletico meccse előtt egy perces csenddel emlékeztek volna a rendezők a január 8-án elhunyt Franz Beckenbauerre.

Az okokat illetően megosztott a közösségi média, egyesek szerint a Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezett meccs közönségének az nem tetszett, hogy az izraeli konfliktusban Németország feltétel nélkül támogatja Izraelt, mások szerint viszont az ilyen tiszteletadást nem ismeri a muszlim vallás.

Emellett a Real Madrid német középpályása, Toni Kroos minden labdaérintésekor is hangosan fújoltak a szaúdi nézők Rijádban. Az okot még az AS spanyol futballmagazin szakíróinak sem volt könnyű kitalálni, végül azt sütötték ki, hogy a közönség minden bizonnyal azért reagálhatott így, mert a Real Madrid német középpályása tavaly nyáron kommentelt egy szót a Fabrizio Romano sportújságíró Instagram-oldalára.

Nem akármilyen szót, persze. Amikor Gabri Veiga, az ígéretes, fiatal spanyol futballtehetség a Celta Vigótól a szaúd-arábiai Al-Ahlihoz igazolt egy rakás pénzért ahelyett, hogy rangosabb európai csapatok ajánlatait fogadta volna el, Kroos annyival reagált, hogy

„szégyenletes”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató