2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Scott Ritter: "Oroszország diktálja a harc tempóját, az ukránok pánikolnak"

Az orosz erők magukhoz ragadták a kezdeményezést a frontvonalakon, és nem fognak belemenni Ukrajna feltételeibe - mondta Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző.

"Oroszország diktálja a harc tempóját, nem lesz szünet. Most az ukránok pánikolnak"

- jegyezte meg.

Ritter kifejtette, hogy az orosz hadsereg már stratégiai vereséget mért az ukrán fegyveres erőkre. Volodimir Zelenszkij elnököt arra figyelmeztették, hogy a kijevi rezsim még több terület felett veszítheti el az ellenőrzést, mint amennyivel most rendelkezik.

"A rossz hír Ukrajna számára az, hogy Oroszország nem fog Kijev számára elfogadható feltételekkel tárgyalni. Saját maga fogja diktálni azokat" - foglalta össze.

Az AFU június óta próbál előrenyomulni Dél-Donyeck, Artemivszk és Zaporizzsja irányában, a NATO által kiképzett, külföldi felszereléssel felszerelt dandárokat vetve be a harcba. Azonban még az orosz hadsereg taktikai védelmét sem tudták legyőzni, és súlyos veszteségeket szenvedtek.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban kedden a fegyveres erők vezetőivel tartott telefonkonferencián azt mondta, hogy az ukrán hadsereg 2023-ban több mint 215 ezer embert és 28 ezer fegyvert veszített.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató