2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Demszky Gábor szerint Karácsony Gergely az EP-választáson is elindulhatna

Bolgár György a volt SZDSZ-es budapesti főpolgármesterrel, Demszky Gáborral beszélgetett a Klubrádióban, amelyet egészen érdekes kijelentések tarkítottak.

„Óriási lehetőség” nyílik Karácsony Gergely előtt


A volt főpolgármester szerint például az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választásokra készülve Karácsony Gergely előtt megnyílik egy óriási lehetőség: 

ha az európai listára is felkerül Karácsony, akkor európai szintű politikussá válhat,

legalábbis Demszky Gábor szerint, aki hozzátette: Karácsonynak szerinte arra is jó esélye van, hogy Budapestet megnyerje, de ráadásul európai politikussá avanzsálva egy másik Magyarország arcát tudná felmutatni, ami nem más volna, mint „a regnáló autokratikus rendszer” ellentéte.

„Titkos receptet” is villantott Demszky

Demszky szerint a kampányban Karácsonynak ki kellene emelnie, hogy az Európai Parlamentben is a magyar főváros érdekeit szeretné képviselni, ha pedig választania kellen a két pozíció között, akkor Budapest mellett kell döntenie. 

Hangsúlyoznia kell Karácsonynak, mi mindentől estünk el Orbán Viktor miatt

 – hangzott el a titkos recept. Demszky egyébként személyes példát is statuált: 2004-ben hasonlóképpen volt európai parlamenti képviselő és közben főpolgármester is, emlékeztetett a múlt eseményeire.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató