2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Thürmer: Orbán csak ne utazzon Kijevbe, ha Zelenszkij akar valamit, jöjjön ő ide

Megszólalt a Munkás Párt első embere, Thürmer Gyula.

A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha az ukránok nem kötnek időben békét, akkor brutális vereséget szenvednek, s már az lesz a kérdés, hogy Kijev ukrán város lesz vagy orosz.

A politikus elmondta, hogy Ororszország megelőzte azt, hogy megtámadják őket.

Amikor sötétben találkozom valakivel és tisztában vagyok vele, hogy biztos kapok egy nagy pofont, akkor jobb, ha én ütök először. Oroszország is így tett, ők pontosan tudták, hogy háború készül ellenük, meg akarták előzni hogy a területükre hulljanak bombák.

- mondta, hozzátette:

A Donbaszt is hosszú évek óta lövik az ukránok, így van rá precedens. De ezen a kérdésen már túl vagyunk, 500 napja folyik a vérontás, inkább azon kellene gondolkodni, miként lehetne befejezni.

Azt is elmondta Thürmer, hogy

A Donbasz és a Krím-félsziget eddig is Oroszország része volt. Nagy-Ukrajna fennmaradása egyik környező országnak sem érdeke. Maguk az ott lakók is kifejezték, hogy Oroszországban szeretnének a továbbiakban élni, ezt az óhajukat pedig tiszteletben kell tartani. Ezt a Nyugatnak és az egyesült Államoknak tudomásul kell venni.

Mi támogatjuk a kormány békepolitikáját, mi is azt követeljük, hogy a harcoló felek minél előbb jussanak megállapodásra, amíg nem késő. Ugyanakkor ellenzünk minden olyan lépést, amely engedményre utal - mondta.

Például nem értünk egyet azzal, hogy Orbán Viktor Ukrajnába utazzon, s eleget tegyen Zelenszkij bármilyen követelésének.

- mondta, majd így folytatta:

Ha az ukránok akarnak tőlünk valamit, jöjjenek el ide és mondják itt el. Nem támogatjuk azt sem, hogy a háborúra hivatkozva beengedjék az ukrán mezőgazdasági termékeket, mert utána sopánkodhatunk, hogy tönkremegy a magyar gabona és méz. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató