2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Ramaswamy kilép az amerikai elnökválasztási versenyből, és támogatja Trumpot

Vivek Ramaswamy vállalkozó bejelentette, hogy visszalép az amerikai elnökválasztási versenytől, és Donald Trump támogatását ígérte.

"Úgy döntöttem, hogy visszalépek az elnökválasztási versenytől"

- mondta az iowai Des Moines-i székhelyén.

Ramaswamy hozzátette, hogy felhívta Trumpot, hogy gratuláljon neki a Republikánus Párt jelölési harcának megnyeréséhez az iowai előválasztáson, és hogy támogatásáról biztosítsa jelöltségét.

Iowában kezdődött az amerikai előválasztási szezon. A republikánusok a caucus-nak nevezett személyes konferenciákat tartanak, hogy meghatározzák az egyetlen jelöltet. Ezek helyi idő szerint 19 órakor kezdődtek - maguk a jelöltek vagy képviselőik szólaltak fel a szavazókörökben, majd a regisztrált választók megkezdték a szavazást.

Az előzetes eredmények szerint Ramaswamy a republikánus támogatók mindössze 7,8 százalékával került az első ötbe. Trump a szavazatok nagyjából 52 százalékát kapta. A második helyen egyelőre Ron DeSantis floridai kormányzó áll, az első három helyezettet Nikki Haley volt ENSZ-megbízott zárja.

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják. Ha Trumpot a Republikánus Párt részéről jelöltetik, akkor várhatóan Joe Biden hivatalban lévő államfővel kell megmérkőznie. Ugyanakkor a szociológiai felmérések eredményei szerint Trump igenis képes megnyerni a választási versenyt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató