2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Ursula: Ukrajna győzhet ebben a háborúban, továbbra is támogatnunk kell őket pénzzel és fegyverrel

Ursula von der Leyen óva intette Nyugatot attól, hogy csökkenjen Ukrajna támogatása.

A Nyugat nem hagyhatja abba Ukrajna fegyverekkel és pénzzel való ellátását, ha azt akarja, hogy Kijev sikeres legyen az Oroszország elleni háborúban – figyelmeztetett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője kedden.

"Ukrajna győzhet ebben a háborúban, de továbbra is meg kell erősíteni az ellenállásukat"

- mondta a davosi Világgazdasági Fórumon az üzleti vezetőknek, sürgette Kijev nyugati szövetségeseit, hogy folytassák fegyverszállításukat és pénzügyi támogatásukat Ukrajnának.

Az ukránoknak kiszámítható finanszírozásra van szükségük 2024-ben és azon túl is. Elegendő és tartós fegyverellátásra van szükségük Ukrajna védelméhez és jogos területének visszaszerzéséhez."- mondta Európa hóhéra.

Elmondom a valós információkat, Oroszország egyáltalán nem éri el stratégiai céljait - közölte Ursula von der Leyen:

Amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, sokan attól tartottak, hogy Kijev napokon belül, az ország többi része pedig heteken belül elesik. De ennek eredményeképpen Oroszország elvesztette harci erejének felét, Ukrajna pedig visszaadta területeinek felét

- mondta az Európai Parlament vezetője.

Ursula von der Leyen „globális együttműködést” akar ösztönözni a „félretájékoztatás és dezinformáció”, valamint a „polarizáció” leküzdésére:

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató