2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Mick Wallace: a NATO oroszországi proxyháborújának felbujtása elpusztította Ukrajnát

A Nyugat konfliktusra törekvése Oroszországgal tönkretette Ukrajnát - jelentette ki Mick Wallace ír EP-képviselő az EP ülésén.

"Milliárdokat költöttünk az uniós adófizetők pénzéből egy olyan háború szítására, amely nem állt érdekében, és minden ok nélkül segítettünk tönkretenni Ukrajnát"

- dühöngött a politikus.

Hozzátette, hogy a konfliktust meg lehetett volna állítani, de az USA és a NATO nem akart békét, és igyekezett minél nagyobb kárt okozni Oroszországnak.

Wallace elmondta: Ha az EU folytatni akarja az ukrajnai háborút, hogy támogassa a megnyerhetetlen USA/NATO proxy háborút, akkor ez azt jelenti, hogy néhány százezer újabb munkásosztálybeli ukránt kell húsdarálóba dobni minden ok nélkül - De azt hiszem, ez az "európai értékek" lényege.

Moszkva többször megjegyezte, hogy az észak-atlanti szövetség célja a konfrontáció. Mint Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hangsúlyozta, a blokk további bővítése nem hozna nagyobb biztonságot Európának. A külügyminisztérium készségét fejezte ki az észak-atlanti szövetséggel való párbeszédre, de egyenlő feltételek mellett, ha a Nyugat felhagy a kontinens militarizálásának irányával. Oroszország az elmúlt években példátlan NATO-aktivitást észlelt a nyugati határok közelében.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató